Contact

Wil jij dat Anja een keer langs komt bij jou in de klas? Of heb je andere vragen, vul dan onderaan op deze pagina je gegevens in.

Voor boekingen kun je ook contact opnemen met de Schrijverscentrale (klik hier).

Enkele reacties:

Hoi Anja,

Ik wil je graag bedanken voor de geweldige maar soms ook heftige avond! Heb ook diverse reactie gekregen en deze waren allemaal erg positief. Mijn meiden zijn 7 en 5 en staan nog aan het begin van alles maar toch vond ik het reuze interessant en bij sommige dingen die ik gezien heb sta ik echt nog niet bij stil…. Nu zijn mijn ogen alvast geopend zullen we maar zeggen.
Ik vond je presentatie hartstikke goed, fijne stem en persoon om naar te kijken en luisteren!!! Bedankt!!!

Groeten, Barbara

Patricia van Laerhoven: “Op Basisschool De Mijlpaal organiseren we vanuit de ouderraad ieder jaar themaochtenden voor ouders. Het thema ‘internetopvoeding’ leek ons interessant en daarom nodigden we Anja uit voor een tweetal presentaties. De opkomst was nooit eerder zo groot! Terecht, want Anja wist op een boeiende manier te vertellen en ging de dialoog aan met ouders. We kregen een schat aan informatie en stof om over na te denken. Sinds de presentaties ga ik als ouder een stuk bewuster om met internet. Internet kan hard zijn, maar internet is ook geweldig, als je weet hoe je ermee om kunt gaan. Je kind goed begeleiden is daarbij belangrijk en ook leuk, die boodschap is alle aanwezigen bijgebleven.

Mocht je Anja uitnodigen  voor een schrijversbezoek op school, verwacht dan geen lezing waarbij de schrijfster of haar boeken centraal staan.
Anja gebruikt wel haar  boeken om met kinderen in gesprek te gaan over hun ervaringen op het internet, met hyves, facebook, msn, foto’s en filmpjes….
Als ze begint met voorlezen van een stukje uit één van haar boeken hoor en zie je een golf van herkenning door de klas gaan. Veel kinderen herkennen de situaties waarin de hoofdpersonen beland zijn óf uit eigen ervaring óf uit hun omgeving.  Ze worden uitgedaagd om mee te praten en na te denken over ‘goed’ gedrag op internet .
Je zou kunnen zeggen dat het meer een workshop is waar leerlingen, docent en schrijfster in gesprek gaan over de do’s en don’ts op internet.  Opvallend is dat de kinderen geen blad voor de mond nemen waar het gaat over hun eigen ervaringen. De sfeer is heel ongedwongen en kinderen voelen zich veilig genoeg om hun mond open te doen.
Bettina Bus, bibliothecaresse Bibliotheek Helmond-Peel

”Ter afsluiting van het boekenproject Jonge Jury en Read2me heeft Anja Vereijken een aantal gastlessen verzorgd op het Dr.-Knippenbergcollege. Naar aanleiding van haar boek ‘De Koningin van het web’ was het thema cyberpesten. Zij weet de leerlingen te boeien met haar verhaal, ze krijgt interessante vragen en reacties, verbazingwekkende uitspraken. Leerlingen weten nu wat er kan gebeuren als ze onverantwoord met het net omgaan. Anja weet de leerlingen op een speelse manier de vreselijke gevolgen van cyberpesten duidelijk te maken.
Ik heb 6 gastlessen mogen meemaken, het was iedere keer weer anders. Jongens en meiden, ze vonden het allemaal indrukwekkend. Deze gastlessen zijn niet alleen zinvol voor leerlingen, maar zeker ook voor ouders! Wij weten niet altijd wat onze kinderen /leerlingen uitvoeren op het net, het kan snel verkeerd aflopen, wees voorbereid. Vraag een gastles aan bij Anja en bekijk de wereld van het net met een andere blik. Er komt belangrijke informatie naar boven….soms erg heftig! Met vriendelijke groet, L. Verhoeven

Op 23 februari 2011 verzorgde schrijfster Anja Vereijken een van de twaalf workshops op de Dag van de Taal aan het Commmanderij College te Gemert. In drie gastlessen vertelde zij aan brugklassers over de gevaren van internet. Op indringende wijze. Het onderwerp had een grote impact op de leerlingen. Velen van hen hadden niet in de gaten hoeveel gegevens er ongemerkt op internet komen te staan, hoe anderen je voor de gek kunnen houden, hoe je op allerlei manieren gepest kunt worden. Anja legde hen dat op een effectieve manier uit, middels vragen stellen, gesprekjes en vooral ook door een rollenspel. Haar jeugdboeken ondersteunen in verhaalvorm datgene wat ze in haar presentatie probeerde over te brengen. Soms waren leerlingen verbaasd, soms ook geschokt. Vooral de reacties achteraf maakten duidelijk dat Anja een gevoelige snaar had geraakt tijdens haar gastlessen. Genoeg redenen om haar nog eens uit te nodigen!

Een interessante en verhelderende presentatie, waardoor je aan de ene kant bewust wordt van de geweldige mogelijkheden van internet maar aan de andere kant ook de gevaren. Je ogen worden geopend omdat de inhoud realistisch en herkenbaar is. Door het interactieve karakter ontstaat er een betrokken sfeer, waarin ruimte geboden wordt voor vragen en het delen van ervaringen. F. Kuilder

Tijdens de Kinderboekenweek 2010 heeft Anja Vereijken een gastles gegeven aan groep 3 en 4 bij ons op school. Op dat moment was zij bezig met het schrijven van een nieuw boek dat geschikt is voor de onderbouw. Ten eerste vertelde zij iets over zichzelf en wat je zoal doet als je schrijver bent. De kinderen waren natuurlijk ontzettend nieuwsgierig wat een ‘echte’ schrijfster allemaal doet en hoe ze al die leuke verhaaltjes op papier krijgt. Daarnaast stelde ze de kinderen allerlei vragen en mochten de kinderen ook vragen aan haar stellen. Vervolgens las ze stukjes voor uit het manuscript en liet ze de kinderen de personages tekenen. Er werd dus uitdrukkelijk naar de verbeelding van de kinderen gevraagd. Je hoorde bijna de hersentjes van de kinderen kraken en de fantasierijke figuurtjes, die vervolgens op de krijtborden verschenen, zagen er allemaal even grappig uit. Natuurlijk had Anja ook al figuurtjes door een illustrator laten tekenen, maar misschien heeft ze nog wel iets gehad aan de mooie tekeningen van de kinderen. Wie weet??!!
Wij vonden het allemaal een erg leerzame ochtend, die erg goed aansloot bij het thema van de Kinderboekenweek ‘ De grote tekententoonstelling’. Hopelijk komt ze volgend jaar weer!
Groetjes, Marian